Steiner betwijfelt of nieuw chassis Mazepin verschil maakt

1018780315-FRE-20210826-GP2112_124015XPB_BELGIUM_THURSDAY_116-697

Haas-teambaas Günther Steiner betwijfelt of een nieuw chassis voor Nikita Mazepin wel zin heeft. In gesprek met Motorsport.com heeft Steiner aangegeven dat het nieuwe chassis, waar de Rus in Spa voor het eerst mee zal rijden, vrijwel gelijk is aan het vorige chassis. "Het chassis is zeer gelijkwaardig en het heeft verder geen financiële impact."

Nikita Mazepin klaagt nu al enige tijd over het chassis waar hij mee rijdt. De monocoque was namelijk ouder en tevens ook zwaarder dan die van zijn teamgenoot Mick Schumacher. Een nieuw chassis leek begin dit jaar nog ver weg, maar in België was het eindelijk zo ver voor Mazepin. Toch denkt Steiner niet dat het veel verschil zal maken voor de prestaties van de Haas-coureur. "Qua prestaties zullen we zien of er wat verandert. Ik weet niet of Nikita wat anders voelt. Dat is meer aan hem dan aan mij. We zullen zien.”

Nikita Mazepin / Haas / Spa/ België
Foto: Haas F1 Team Media

Zitpositie Mick Schumacher

Ook teamgenoot Mick Schumacher zit nog altijd niet geheel comfortabel in zijn bolide. Hij heeft namelijk geen optimale zitpositie. Haas is al een tijd bezig om de situatie te verbeteren. "We werken eraan, maar ik gebruik nog steeds mijn oude stoel", vertelde Schumacher. "We testen een soort hybrideversie van het stoeltje waarmee ik op Silverstone reed en het zitje dat ik al had. De versie van Silverstone past niet goed in de wagen. Er zijn wat dingen die niet goed passen."

Lees ook: Bottas snelste in VT1 GP van België, Verstappen P2

Lees ook: Verstappen rijdt met speciaal helmdesign voor GP van België

Lees ook: Hamilton sprak met Wolff over keuze tweede Mercedes-coureur

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden