Steiner dreigt Grosjean en Magnussen met teamorders

1920x1080-Romain-Grosjean-Kevin-Magnussen-Haas-F1-Team-GP-Duitsland-2019

Teambaas Günther Steiner van Haas overweegt teamorders uit te vaardigen om te voorkomen dat Romain Grosjean en Kevin Magnussen op de baan met elkaar in botsing komen.

Afgelopen zondag raakten beide Haas-coureurs elkaar tijdens de Duitse Grand Prix. Daarvoor was het ook al raak in Groot-Brittannië en Spanje. De touché op Silverstone zorgde ervoor dat Grosjean en Magnussen de finish niet haalden.

Er moet iets gebeuren

"Ik moet erover nadenken, maar er zijn weinig opties. Op een gegeven moment moet er iets gebeuren. Zo kan het niet verder. Normaal gesproken ben ik tegen teamorders, want ik houd van racen en dat is ook wat we moeten doen. Maar als we onszelf steeds in de weg zitten, kan ik het niet langer toestaan. Dit keer hadden we geluk dat er niets is gebeurd. Beide coureurs kwamen over de finish. Maar het kan weer gebeuren", zegt Steiner in gesprek met Speedweek.

Grosjean finishte op de Hockenheimring als zevende, een plaatsje hoger dan Magnussen. Na elf races staat Haas op een achtste plaats in de strijd om de wereldtitel bij de constructeurs met een aantal van 26 punten.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden