Steiner: ‘Op een goede dag was Grosjean een van de beste’

grosjean-autodrom

Volgens Guenther Steiner, teambaas van Haas, heeft Romain Grosjean niet genoeg erkenning gekregen tijdens zijn Formule 1 carrière. Volgens de Italiaan was Grosjean op een goede dag een van de beste coureurs op de baan.

De Amerikaanse renstal maakte in oktober bekend dat Nikita Mazepin en Mick Schumacher voor het team zouden gaan rijden in 2021. Hierdoor komt een eind aan een vijf jaar lange samenwerking tussen Grosjean en Haas. Hij sluit zijn F1-carrière op dit moment af met tien podiumplekken.

Na zijn ongeluk tijdens de Grand Prix van Bahrein moest de Fransman de laatste twee races aan zich voorbij laten gaan vanwege blessures aan zijn handen. Grosjean heeft nog niet bekend gemaakt waar hij in 2021 gaat rijden, maar hij heeft wel interesse getoond in Formule E, WEC en Indycar.

‘’Hij was zeker weten erg snel’’, zei Steiner tegen Autosport. ‘’Op een goede dag was Romain een van de beste op de baan. Soms wilde hij teveel. Hij ging over de limiet en dan maak je fouten.’’

grosjean-700x467
© Haas F1 team

In 2015 sloot Grosjean zich aan bij het toen nieuwe team van Haas. Steiner vond dat een dapper besluit. ‘’We waren zo goed voorbereid als dat ik hem had beloofd tijdens ons gesprek. Toentertijd waren er een aantal nieuwe teams geweest die faalde, en hij wist dat dat bij ons ook kon gebeuren. Ik legde hem uit dat wij voor een andere aanpak gingen. Hij geloofde daarin en ik denk dat wij goed werk hebben geleverd. Hij nam een risico wat niet slecht voor hem heeft uitgepakt.’’

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden