Steiner sluit twee rookies voor 2021 niet uit

door Tim Koenders
Steiner-Haas-F1

Guenther Steiner heeft aangegeven dat het zeker niet uitgesloten is dat het team van Haas volgend jaar met twee rookies gaat rijden. Haas heeft nog steeds twee stoeltjes vrij en er worden een aantal namen genoemd. Volgens de teambaas hebben twee rookies zowel voor- als nadelen.

Haas maakte vorige week bekend niet verder te gaan met Romain Grosjean en Kevin Magnussen. Hierdoor heeft het team ineens twee stoeltjes vrij terwijl de meeste andere teams vol zitten. Het wordt een strijd om de laatste stoeltjes in de Formule 1 en mede daarom worden er veel namen genoemd. Er worden ervaren coureurs als Sergio Perez en Nico Hülkenberg genoemd maar ook Formule 2 coureurs als Schumacher, Ilott en Mazepin. Steiner heeft aangegeven dat het mogelijk is om met twee rookies te gaan rijden, ook al is dat nog niet vaak gedaan.

Allereerst laat Steiner weten dat er nog geen keuze is gemaakt, maar er is overleg geweest over de mogelijkheid om twee rookies een stoeltje te geven. “Natuurlijk zijn er voor- en nadelen. Een nadeel is dat ze nog geen ervaring hebben met de data, daar zullen ze elkaar mee moeten helpen. Dat zou ook fout kunnen gaan. Een voordeel is dat 2021 een soort van tussenjaar is, in 2022 veranderen de reglementen. In het tussenjaar kunnen we de jongens vormen in de richting die wij voor ogen hebben. Hierdoor helpen we het team te groeien.”

De definitieve keuze laat nog even op zich wachten. Wanneer de keuze gemaakt gaat worden is ook nog niet bekend. Haas is een team dat risico’s durft te nemen, de voor- en nadelen zijn in kaart gebracht dus het is nu afwachten.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden