Steiner verwacht een lastig jaar voor Haas

Steiner-Haas-F1

Guenther Steiner verwacht dat 2021 een heel lastig jaar wordt voor Haas, maar hoopt op enige vooruitgang.

Haas had een moeilijk seizoen. Het Amerikaanse team eindigde namelijk als negende in het constructeurskampioenschap. Doordat de auto's nagenoeg hetzelfde blijven in 2021 verwacht Guenther Steiner, de teambaas van Haas, dat ook 2021 een moeilijk jaar wordt. "Ik weet dat het weer een moeilijk jaar wordt, maar ik weet nog niet hoe moeilijk", vertelde Steiner Autosport.

"Er zijn een hoop factoren waarop ik geen invloed heb, en ik hoop dat deze factoren beter worden. Uiteraard moeten wij zelf ook werk verzetten. We proberen het beste te doen in de korte tijd die we hebben. Dat is het enige dat ik op dit moment kan doen, en hopelijk voegen anderen ook iets toe", legde de teambaas uit. Steiner doelt mogelijk op de Ferrari motor waarvan Haas gebruik maakt. De Ferrari motor kwam dit jaar flink tekort. Steiner erkent dat Haas ook zelf moet verbeteren.

"Komend jaar wordt moeilijk, omdat we vanuit een auto moeten ontwikkelen die niet competitief is. (...) We doen ons best, maar ik wil geen enkele belofte doen over hoe geweldig het zal zijn. Ik denk namelijk niet dat het zo geweldig zal zijn. Toch probeer je zoals altijd je best te doen en je hoopt dat je iets van wat je eerder bent verloren kunt inhalen", besluit Steiner.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden