Stella: "McLaren-auto aangepast aan Ricciardo's rijstijl"

Andrea_Stella_TEE9884

De MCL35M is volgens uitvoerend directeur Andrea Stella langzaam aangepast aan de rijstijl van Daniel Ricciardo. Tegelijkertijd heeft de Australiër ook zijn rijstijl aangepast aan de auto. Volgens Stella heeft het team geleerd van Ricciardo en kan het de coureur zich zo beter op zijn gemak laten voelen in de auto.

Het is duidelijk dat het team hand in eigen boezem steekt. Volgens Stella was het een goed leerproces voor vooral het team. "Sommige kenmerken zijn gewoon hoe de auto zich gedraagt ​​in de F1. Maar de toevoeging van een nieuwe coureur heeft ons geholpen te begrijpen dat sommige van deze functies eigenlijk aan onze kant moesten worden verbeterd."

Daarmee refereert Stella aan de ervaring die Ricciardo met zich meebrengt. Volgens de uitvoerend directeur heeft Ricciardo veel duidelijke referentiepunten doordat hij in verschillende teams heeft gezeten. Dit in tegenstelling tot teamgenoot Lando Norris die alleen nog de auto van McLaren kent.

Daniel Ricciardo / McLaren / Mexico / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Leerproces

Stella behandelt specifieke problemen zoals het stuurpunt en de scherpte van de auto. Hij zegt dat de auto naar Ricciardo's rijstijl is aangepast, maar dat ook de coureur zelf van invloed is geweest op zijn eigen rijstijl in de McLaren. Het is volgens hem ook niet raar dat de Australiër veel tijd nodig had om zich aan te passen aan de auto. Stella zegt verder dat er nog een paar aanpassingen aan de auto gedaan moesten worden en dat kostte natuurlijk tijd. Tijdens de zomerstop is daar een enorme verbetering in gekomen. Dat was duidelijk te merken na de 1-2 overwinning in Monza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)

Verbetering

Stella is positief over de toekomst. Hij zegt dat McLaren de kennis van dit jaar zoveel mogelijk toe zal passen bij de auto van volgend jaar. Ook in Ricciardo heeft het team veel vertrouwen en ze ziet dat hij langzaam verbetert. "We zien nog steeds dat er situaties zijn waarin het nog niet zo natuurlijk komt als normaal, maar we zijn blij met de verbetering." Het is een traag proces geweest, maar het team snapt nu waar dat aan lag. "We denken dat er nog meer komt en we moeten natuurlijk veel werk verzetten. We gaan gewoon door met wat we de afgelopen maand hebben gedaan."

Lees ook: Ricciardo over Ferrari-sandwich: “Sainz weer pakken bij start”

Lees ook: Norris: “Blij dat ik Daniel kon helpen, maar kijk uit naar race”

Lees ook: Brown trots dat McLaren benoemd is tot favoriete team

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden