Stewards hebben het druk na de Grand Prix van Hongarije

door Tim Koenders
fia-blue-flag-1280

De Grand Prix van Hongarije is vandaag verreden maar de einduitslag kan nog wijzigen. Meerdere teams moeten zich nog melden bij de stewards. Het gaat dan om Red Bull, Haas en Racing Point. Haas en Racing Point moeten voor twee gevallen bij de stewards komen. Bij die teams gaat het namelijk over beide auto’s.

Lewis Hamilton heeft vandaag de Grand Prix van Hongarije gewonnen. De uitslag van de race is nog niet officieel aangezien meerdere teams zich nog moeten melden bij de stewards. Allereerst het team van Racing Point. Renault heeft, net als vorige week, protest ingediend tegen Racing Point. Het Franse team is er nog steeds van overtuigd dat de ‘roze Mercedes’ niet volledig legaal is.

https://twitter.com/RenaultF1Team/status/1284891443493056514

Dan hebben we ook nog Haas. Beide coureurs zouden tijdens de formation lap artikel 27.1 hebben overtreden. Artikel 27.1 houdt letterlijk in:

“The driver must drive the car alone and unaided”.

Wat de straf is die Haas boven het hoofd hangt is niet bekend. Wel zou het kunnen betekenen dat Kevin Magnussen zijn verdiende punten moet inleveren. Met een P9 finish wist de Deen de eerste punten van het seizoen te pakken. De vraag is dus of hij die punten mag houden.

Ook Red Bull moet zich nog melden bij de stewards. Red Bull heeft namelijk voor de start van de Grand Prix de startplek van Albon proberen droog te blazen. Drie jaar geleden is bepaald dat je als team de baan niet droog mag proberen te maken. Het is voor het eerst dat deze regel gebroken wordt dus wat de straf zou kunnen zijn is niet bekend.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden