Stewards trekken uitgedeelde strafpunten Hamilton alsnog in

M244992

De stewards hebben besloten de twee strafpunten die zondag aan Lewis Hamilton waren uitgedeeld weer in te trekken. De Brit ontving de strafpunten als gevolg van twee verkeerd uitgevoerde practice starts.

Hamilton gaf zelf al aan boos te zijn over de straf die hij had gekregen. De Mercedes-coureur had voorafgaand aan de Grand Prix van Rusland twee keer een practice start gedaan op een plek waar dat helemaal niet mag. Als gevolg daarvan kreeg hij twee keer vijf seconden straf en twee strafpunten op zijn licentie. Het aantal strafpunten achter zijn naam kwam daarmee op tien te staan, gevaarlijk dichtbij de limiet van twaalf punten.

https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1310170857407500288

De stewards hebben een paar uur na de race echter besloten de twee uigedeelde strafpunten weer in te trekken. Het team van Hamilton heeft hem namelijk verkeerde instructies gegeven met betrekking tot de practice start. Over de boordradio was te horen hoe Hamilton aan zijn team vroeg of hij zijn practice start ook aan het einde van de pituitgang mocht doen. Zijn team zei tegen hem dat het mocht, waarop Hamilton het deed.

Fout van het team

"De stewards hebben informatie ontvangen van het team dat de coureur met nummer 44 (Hamilton red.) de instructie van het team heeft gekregen om zijn practice start op een incorrecte plek uit te voeren", zo liet de FIA in een statement weten. Daarop besloten de stewards de uitgedeelde strafpunten in te trekken.

Lees ook: Bottas wint in Rusland, Verstappen split Mercedes

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden