Lance Stroll bezorgd om vele lekke banden

GP2120_133423_J5A4017_2

Lance Stroll wist een goede comeback te maken op het Losail International Circuit. De Canadees startte de Grand Prix van Qatar als twaalfde en kwam uiteindelijk als zesde over de finish. Daarmee scoorde hij goede punten voor Aston Martin. Na afloop van de race sprak hij met Ziggo Sport over zijn prestaties. 

"Het was een goede start, ik wist wat posities te winnen", begon Stroll. De Aston Martin-coureur gaf daarnaast aan dat zodra hij wat meer in het ritme van de race kwam hij wist dat hij beschikte over een goede auto. "De balans was goed en ik haalde Yuki Tsunoda in. Daarna kon ik inlopen op de groep voor me met Esteban Ocon en Carlos Sainz." Het team kon vervolgens door de pitstop een undercut uitvoeren op Sainz en weer een positie winnen.

Angst voor lekke banden

Stroll gaf aan ook zeker bezorgd te zijn over de vele lekke banden om zich heen. "Mij is het in het verleden ook overkomen, denk aan Mugello en zelfs Baku dit jaar nog. Ik heb het meegemaakt." De Canadees liet weten dat hij ook wel wat vibraties voelde, maar dat het team hem gerust wist te stellen. Het enige wat hem nog te doen stond was zoveel mogelijk van de kerbstones af blijven en de auto veilig naar de finish te brengen, wat hem dus uiteindelijk de zesde plek opleverde.

Lees ook: Horner krijgt waarschuwing na beledigen marshall

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Qatar, de race

Lees ook: Olav Mol: “Circuit Qatar mist nog een grote ballen-bocht”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden