Stroll: 'Duurde wel erg lang voordat Pérez positie teruggaf'

GP2107_093843_J5A3340

Lance Stroll start zondag tijdens de Grand Prix van Italië vanaf de negende plek. Dat is net achter Sergio Pérez waarmee hij tijdens de sprintkwalificatie een spannende strijd leverde. "Het was jammer dat hij de positie zo laat teruggaf, daardoor kon Alonso makkelijk aansluiten", liet Stroll tegenover Ziggo Sport weten.

"Het veranderde niks aan onze positie want we waren toch wel op deze plek gefinisht, maar het maakte het wel moeilijker omdat Alonso makkelijk achter mij kon aansluiten", blikt de coureur van Aston Martin terug. Sergio Pérez verremde zich toen hij Stroll probeerde in te halen en nam daarna een kortere route terug de baan op. Hij zette daarmee zijn bolide voor die van Stroll, waarna het team van Red Bull de plek alsnog terug gaf aan Stroll: "Het duurde alleen wel een beetje lang voordat hij de positie weer aan mij teruggaf", aldus Stroll.


Een ronde later wist Sergio Pérez alsnog langs Lance Stroll te komen. Het zorgde ervoor dat de Canadees terug zakte naar de tiende plek in de sprintkwalificatie. Door de gridstraf van Valtteri Bottas kan de coureur van Aston Martin op zondag vanaf de negende plek starten.

Lees ook: Gridstraf voor Bottas na vierde motorwissel dit seizoen

Lees ook: Bottas wint sprintkwali, maar Verstappen op pole GP Italië

Lees ook: Daruvala wint tweede F2-sprintrace, Viscaal knap tweede

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden