Stroll hoopt met vrije bandenkeuze punten te pakken

GP2122_140702_09I6815

Lance Stroll kwam tekort in de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi. De Canadees zette zijn bolide op de dertiende plek neer. Toch is hij tevreden met de stappen die zijn gemaakt vanaf de vrijdag en ziet mogelijkheden voor een goede race.

Het team van Aston Martin loopt de laatste races niet heel lekker. Het team staat zevende in het constructeurskampioenschap en is toe aan verbetering. Lance Stroll viel tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi uit in Q2 en moet de race starten vanaf de dertiende stek. Tegenover Ziggo Sport laat hij weten blij te zijn met de verbeteringen die het team heeft gemaakt na de vrijdag. "Er zijn nog steeds dingen die verbetert moeten worden, we zitten ver van Q3 af. Maar we hebben wel een stap gemaakt, we hebben wat aanpassingen gedaan aan de setup en die waren positief", vertelt Stroll bij de microfoon van Jack Plooij.

Lance Stroll / Aston Martin / Abu Dhabi / 2021
Foto: Aston Martin F1 Team

In de top-10 van de startopstelling staan er een aantal coureurs op de zachten band. Onder andere Max Verstappen en Sergio Pérez zullen de race starten op de softs. Waarschijnlijk moeten deze coureurs vroeg een pitstop make voor een bandenwissel. Omdat Stroll buiten de top-10 start mag hij kiezen op welke band hij mag starten. Volgens hem biedt dat mogelijkheden. "We hebben een vrijebandenkeuze dus we gaan zien wat er gaat gebeuren", besluit Lance Stroll.

Lees ook: Sebastian Vettel: “Stroll ging niet aan de kant”

Lees ook: Lando Norris blij met P3: “Een verrassing”

Lees ook: Agressieve kerbs Abu Dhabi aangepast na zorgen Pirelli

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen