Stroll reed halve race met schade aan voorvleugel

door Tim Koenders
M171737

Lance Stroll pakte afgelopen weekend zijn eerste pole position. In de race reed de Canadees lang voorop maar zakte na een pitstop ver terug. Het team heeft zojuist naar buiten gebracht dat schade aan de onderkant van de voorvleugel de oorzaak is geweest.

Lance Stroll zal met gemengde gevoelens terugkijken op zijn weekend. Op zaterdag wist de Canadees zijn eerste pole position te pakken op het natte Istanbul Park. Hij is nu officieel de vijfde jongste polesitter in de Formule 1. De punten worden natuurlijk verdeeld op zondag en ook daar was de Racing Point coureur goed op weg. Hij lag een groot gedeelte van de race aan de leiding maar klaagde wel over de banden. Toen hij een extra pitstop maakte voor nieuwe intermediates viel hij alleen maar verder terug. Na één ronde had hij al last van graining. Uiteindelijk zakte Stroll terug naar de negende plaats.

Het was opvallend hoeveel snelheid Stroll verloor ten opzichte van de concurrentie. Het team heeft zojuist naar buiten gebracht dat schade aan de onderkant van de voorvleugel ervoor gezorgd heeft dat Stroll de leiding niet kon behouden. De schade zorgde niet alleen voor een verlies aan downforce maar het was ook de oorzaak van de graining. Het team kwam er pas achter na afloop van de race toen de auto weer terug was in de garage.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden