Stroll Sr. : ''Lance verdient plek, op basis van zijn prestaties''

Lance-Stroll-2020-abu-dhabi

Aston Martin F1-teameigenaar Lawrence Stroll vindt dat zijn zoon Lance Stroll een plek in de Formule 1 verdient, op basis van zijn prestaties. Ook als hij geen eigenaar zou zijn van een Formule 1-team, zou niemand kunnen ontkennen dat de jonge Canadees het verdient.

Stroll maakte in 2017 zijn debuut in de Formule 1 voor het team van Williams. In de zomer van 2018 nam Stroll Sr. het team van Racing Point over, waarna Lance vanaf 2019 voor team is gaan rijden. Ondanks dat hij sindsdien minder presteerde dan teamgenoot Sergio Perez, moest de Mexicaan plaatsmaken voor Sebastian Vettel.

Op de vraag van Racefans hoe de plaats van zijn zoon in het team is gerechtvaardigd, zegt hij het volgende: ''Gewoon door zijn prestaties die hij gedurende zijn leven heeft weten te behalen. Onder meer is hij Formule 3-kampioen geworden, waarbij hij elk record brak."

Vorig jaar wist Stroll twee keer een podiumplek te scoren, maar zijn hoogtepunt was toen hij zijn eerste pole wist te pakken, tijdens een natte kwalificatie in Turkije.

''Vorig jaar, toen we op pole stonden in de regen, wisten we allemaal dat in de regen het allemaal om de coureur draait", vertelt Stroll. ''Het haalt het voordeel van de auto weg en legt het in de handen van de coureur. Het was een ongelofelijke knappe prestatie hoe hij die auto op pole zette en dat zegt eigenlijk wel genoeg. Bovendien reed hij tijdens die race 30 rondes aan de leiding en had hij een voorsprong van twintig seconden. Ik denk dat zijn prestaties op de baan, zijn plek 100% rechtvaardigen. En trouwens, als hij niet mijn zoon was, zou niemand zijn optredens in twijfel trekken'', besluit Stroll Sr.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen