Stroll: We hadden een sterk weekend

door Shakyra van den Heuvel
Stroll auto zondag Baku 2023

Lance Stroll mocht de Grand Prix van São Paulo vanaf P3 starten, maar wist de race te eindigen op P5. Een goed resultaat voor de Canadees die een aantal lastige races achter de rug heeft. 

Het team van Aston Martin heeft een sterk weekend gehad in São Paulo en weet met beide auto's in de top 5 te eindigen. Stroll had een sterke kwalificatie op vrijdag waardoor hij vanaf P3 mocht vertrekken. Helaas duurde het tijdens de race niet lang voordat Alonso hem voorbij was. "Het was een hele slechte start. Ik kwam gewoon niet van de lijn af en had veel wheelspin", aldus Stroll na afloop bij F1.com. De rest van de race is vlekkeloos verlopen voor Stroll en wist uiteindelijk te finishen op de vijfde positie. "Het was een sterk weekend. We hadden het hele weekend een goede snelheid". 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

Stijgende lijn voor Aston Martin

Inmiddels zit het team van Aston Martin weer in een stijgende lijn wat betreft hun vorm. In de afgelopen races hadden ze last van uitvalbeurten en had Stroll vaak moeite om door Q1 te komen tijdens de kwalificatie. Met een sterk weekend zoals in São Paulo, laten ze zien dat ze weer op de terugweg zijn, met nog twee races te gaan. "We zijn weer terug waar we op het begin van het jaar zijn", zegt een overtuigende Stroll na afloop. 

 

Lees ook: Verstappen wint in Brazilië, Alonso houdt Pérez af op finish voor P3

Lees ook: Mercedes coureurs: hoge bandenslijtage zorgt voor problemen

Lees ook: Alpine-coureurs zien kansen na sprintrace Brazilië

 

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden