Szafnauer: ''Aston Martin kan mee doen om de prijzen''

31I4886

Otmar Szafnauer, de teambaas van Aston Martin F1, is ervan overtuigd dat zijn team mee kan doen om de prijzen. "We geloven dat we alle ingrediënten in huis hebben om te strijden om meer podia en hopelijk ook overwinningen."

Racing Point, tot voor kort de naam van het Aston Martin F1 team, beleefde in 2020 zijn beste Formule 1 seizoen ooit. Otmar Szafnauer, de teambaas van het tot Aston Martin F1 hernoemde team, denkt dat het team de goede resultaten kan voortzetten. Met de naamswijziging gaat namelijk een flinke investering gepaard. Het is volgens Szafnauer wel een uitdaging om de voor het team kenmerkende efficiëntie vast te houden.

"Het is een gigantische taak geweest", vertelt Szafnauer aan Autosport. "Het is gemakkelijk om te vergeten dat we bezig waren met het leggen van de basis van een gloednieuw tijdperk tijdens een zeer uitdagende wereldwijde situatie. Deze taken moesten we telkens in balans houden met ons meest succesvolle Formule 1 seizoen tot nu toe", legt de teambaas de lastige situatie uit. "Alle betrokkenen mogen buitengewoon trots zijn op die prestatie. Ik denk dat het aantoont dat hoewel dit een nieuwe teamnaam en identiteit is, we de sterke ruggengraat hebben behouden die ons door moeilijke tijden heeft geleid tot waar we nu zijn."

Szafnauer heeft dan ook de ambitie om nog succesvoller te worden met het team. "Waar de uitdaging ooit was om onszelf te vestigen als het meest efficiënte team op de grid, is er nu een geweldige kans om onszelf te vestigen als een topteam. De efficiëntie moeten we daarbij behouden, om zo een interessant hoofdstuk toe te voegen aan de geschiedenis van Aston Martin. Met een nieuwe naam, toegewijde aandeelhouders, nieuwe investeringen en een ervaren team, denken we dat we alle ingrediënten in huis hebben om te strijden voor nog meer podia en hopelijk ook om overwinningen", aldus Szafnauer.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen