Szafnauer: "Regels oneerlijk voor teams met lage rake"

Otmar-Szafnauer-imola-aston-martin

Otmar Szafnauer vindt dat de wijzigingen die in de regelgeving voor dit jaar zijn doorgevoerd, oneerlijk zijn voor teams die met een lage rake rijden. Dat geeft de teambaas van Aston Martin aan bij SkySports.

Om de downforce van de auto's van dit jaar te verminderen zijn de vloer, diffuser en de brake ducts aangepast. Volgens Aston Martin en Mercedes, verliezen de teams die met een lage rake rijden een seconde per ronde in vergelijking met de bolides met de hoge rake. Szafnauer heeft kritiek geuit op de manier waarop de nieuwe regelgeving tot stand is gekomen.

"Dat soort beslissingen moet door de FIA genomen worden"

"Beslissingen tot regelwijzigingen moeten door de FIA worden genomen. Zij zijn de experts", vertelt Szafnauer.

Szafnauer zei dat hij gesprekken met de FIA ​​heeft gepland en hoopt dat het bestuursorgaan zou kunnen reageren op een manier die helpt om de zaken eerlijker te maken voor de teams met een lage rake.

"Ik denk dat dat het juiste is om te doen, om het rechtvaardiger te maken"

"Ik denk dat het goed is om gesprekken met de FIA ​​te voeren om er zo achter te komen wat er precies is gebeurd en waarom het is gebeurd. Dan kunnen we zien of er iets gedaan kan worden om het rechtvaardiger te maken. Ik denk dat dat het juiste is om te doen."

Szafnauer sluit niet uit dat er in de toekomst juridische stappen worden ondernomen als er geen compromis wordt gevonden. "Ik denk dat we op dat punt komen na de gesprekken", zei hij. "Het is moeilijk te voorspellen. Ik denk dat we moeten kijken wat er kan worden gedaan."

Lees meer:

Mercedes optimistisch na trainingen in Imola

Bottas: ''We zijn nu de jagers, niet de gejaagden''

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen