Szafnauer; 'Onze remmen kunnen onmogelijk illegaal zijn'

31I4886

De teambaas van Racing Point, Otmar Szafnauer, beweert dat het remsysteem van het team, en dan vooral de luchthappers onmogelijk illegaal kan zijn. Hij gelooft dan ook niet dat het protest van Renault verkeerd zal uitpakken voor Racing Point.

'De luchthappers van de remmen zijn zo complex, en het neemt zoveel tijd in beslag om ze te ontwerpen dat het zo goed als onmogelijk is dat ze illegaal zijn.' Zo stelt Szafnauer. Bovendien geeft hij aan dat het team beschikt over 886 tekeningen waarmee Racing Point zijn onschuld zou kunnen bewijzen.

'Ik verwacht dan ook niet dat we bestraft zullen worden, onze remmen zijn legaal, we hebben geen regels verbroken met betrekking tot de remmen, of welk onderdeel van de auto dan ook. Mochten we wel bestraft worden, dan gaan we zeker in hoger beroep.'

Het protest tegen de remmen van Racing Point is onlangs voor een tweede ingediend door Renault. Het grootste probleem voor meerdere Formule 1 teams met Racing Point is natuurlijk het kopieer gedrag dat het team hanteert. Christian Horner sprak zich laatst ook al uit over de kwestie en vroeg zich af of dit de richting is die de Formule 1 op wil. Zo niet, dan zal er wat moeten gebeuren aan de legaliteit van het kopiëren van andermans componenten, volgens Horner.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden