Szafnauer over uitspraak stewards: "Het is verbijsterend"

31I4886

De stewards hebben vanochtend laten weten dat de brake ducts van Racing Point toch illegaal zijn. Het team van Racing Point krijgt €400.000 euro boete en 15 WK-punten aftrek als straf. Teambaas Otmar Szafnauer reageerde bij F1.com op de uitspraak van de stewards. "Het is teleurstellend. We dachten dat we binnen de regels werkten en we hebben niks verkeerd gedaan."

"We proberen het nog steeds te verwerken, we moeten wat vragen stellen en meer uitleg krijgen", vertelt Szafnauer. "We moeten nu gaan kijken naar de uitspraak van de stewards en beslissen of we in beroep gaan of niet. We kunnen de brake ducts niet aanpassen, want we kunnen niet afleren wat we geleerd hebben."

01_085830_U5I5633-700x465
(c) Racing Point

Szafnauer vindt de uitspraak verbijsterend. "We hebben de sportregels gelezen en er staat niets in dat specifiek zegt dat we niet konden doen wat we deden. Andere teams hebben precies hetzelfde gedaan, waarschijnlijk zelfs meer dan wat we op een bepaalde manier hebben gedaan, dus het is een beetje verbijsterend."

Lees hier meer over de straf voor Racing Point: BREAKING: Brake ducts Racing Point illegaal verklaard.

Onredelijk

De teambaas denkt verder niet dat de brake ducts opnieuw ontworpen zullen moeten worden. Hij stelt 'dat het onredelijk zou zijn om van Racing Point te verwachten dat ze hun kennis vergeten en opnieuw zouden beginnen met ontwerpen'.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden