GP2102_110259CM1_0930_20210416110354749

Het is Sebastian Vettel in zijn eerste twee races voor Aston Martin nog niet gelukt om punten te pakken. De Duitser finishte als vijftiende in beide grands prix voor zijn nieuwe team. Desondanks heeft Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer vertrouwen in de viervoudig wereldkampioen, zo zegt hij tegen Formula 1.

Vettel beleefde tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna een moeilijk weekend. Hij moest de race starten vanuit de pitstraat nadat het team zijn oververhitte remmen had vervangen. Vettel viel uit door problemen aan de versnellingsbak en werd uiteindelijk geclassificeerd als vijftiende.

"Ik denk dat hij in orde is", zei Szafnauer over Vettel, die ook een stop-and-go-penalty van tien seconden kreeg omdat zijn banden vijf minuten voor de race nog niet vastzaten aan zijn bolide. "Hij heeft heel hoge verwachtingen van zichzelf en hij werkt onvermoeibaar door om beter te worden. Het was niet zijn fout dat zijn achterremmen oververhit raakten. Na het starten vanuit de pitstraat en de penalty had hij geen echte kans meer."

Lastig begin

Volgens Szafnauer zijn Vettels problemen met de AMR21 te vergelijken met die van Sergio Pérez sinds dat hij naar Red Bull vertrok. Daarnaast hebben de technische problemen van de Aston Martin tijdens pre-season testing ook invloed gehad op de prestaties van de Duitser. Vettel kwam tijdens de test niet verder dan 117 rondes. "Als de filosofie van de auto compleet anders is, kost het tijd", zei Szafnauer. "Ik heb er ook met Checo (Pérez, red.) over gepraat, hij is naar Red Bull gegaan waar een andere filosofie is dan bij ons en hij zegt hetzelfde. Het kost tijd om het maximale uit de auto te halen. Zo simpel is het. Hoe meer tijd in de auto, hoe beter."

GP2102_123940_J5A8339-700x467
Foto: Aston Martin F1

Szafnauer vindt het jammer dat Aston Martin tijdens de wintertest niet zo betrouwbaar was als hij had gewild. "Seb verloor een groot deel van zijn anderhalve dag. Als we meer hadden getest en Seb meer in de auto had gezeten, denk ik dat hij op een andere plek in de leercurve zou zijn."

"Seb deed geen moment echt mee in Imola, maar nadat hij op de droogweerbanden reed, heeft hij een paar hele snelle rondes gereden. Dus ik denk dat hij de auto beter onder controle krijgt en dat hij alsmaar beter zal worden."

Lees ook: Jarig: Oud-Formule 1-coureur Felipe Massa 

Lees ook: De Vries wint E-Prix Valencia na lege batterijen concurrentie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden