Szafnauer: “Vettel is het racen echt niet verleerd”

31I4886

Otmar Szafnauer heeft er alle vertrouwen in dat Sebastian Vettel volgend seizoen bij Aston Martin weer terugkeert op zijn oude niveau. Volgens de Racing Point teambaas is de viervoudig wereldkampioen, ondanks twee mindere jaren bij Ferrari, het racen nog niet verleerd.

In 2021 maakt Racing Point de transitie naar Aston Martin F1. Het team trok viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel aan als nieuwe kartrekker en boegbeeld van het team. De Duitser kent aan de zijde van teamgenoot Charles Leclerc echter al twee moeizame seizoenen bij Ferrari. De blikken zijn dan ook gericht op Vettel om volgend seizoen te laten zien dat hij weer terug kan keren op het niveau van zijn gloriedagen bij Red Bull Racing.

Racing Point teambaas Otmar Szafnauer heeft geen twijfels over Vettel, zo vertelt hij in de In the Fast Lane podcast: “Seb is 33 jaar oud en coureurs zijn op die leeftijd nog niet over hun houdbaarheidsdatum heen. Ze presteren waarschijnlijk op de toppen van hun kunnen of kunnen wellicht zelfs nóg beter. Seb is echt niet vergeten hoe hij een Formule 1-auto moet besturen. Hij is een viervoudig wereldkampioen, heeft een geweldige werkhouding en hij neemt de ervaring mee hoe je een team wereldkampioen maakt. We kijken ernaar uit om dat van hem te leren.”

Dat Vettel het nu moeilijk heeft bij Ferrari is volgens Szafnauer vooral een mentaal aspect. “Naast de fysieke vereisten om een Formule 1-auto te besturen, is het ook een sport die mentaal veel vergt. Je hersenen bepalen voor 99% hoe snel je kan rijden. Dus als wij ervoor kunnen zorgen dat hij de juiste mindset heeft dankzij onze manier van werken, de mindere mate van druk dan bij een team als Ferrari en wij hem weer terug kunnen krijgen op het niveau waarvan wij weten dat hij het in zich heeft, dan hebben we een geweldige combinatie van een groot talent (Stroll) die kan leren van een viervoudig wereldkampioen.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden