Teams mogen pas vanaf februari werken aan nieuwe generatie F1-auto's

door Hidde Wissels
AP-1ZTB3BZ1S1W11_news

De Formule 1-teams mogen pas vanaf februari 2021 werken aan de nieuwe auto's voor het seizoen 2022. Dat is het seizoen wanneer de nieuwe technische reglementen van kracht zullen zijn. Het was eerst de bedoeling dat deze revolutie van auto's in 2021 in actie zouden komen, maar het coronavirus heeft daar roet in het eten gegooid. 

Met de nieuwe reglementen moet er weer echt geracet kunnen worden. Auto's moeten minder gevoelig zijn door de vuile lucht en er moet downforce gecreëerd worden doormiddel van het grondeffect. Alle extra flapjes en vleugels die nu nog op de auto's zitten zijn dan verleden tijd. Wat het werkelijk effect gaat zijn moet nog in de praktijk blijken. Teams staan in ieder geval voor een enorme opgave om een totaal nieuw concept samen te stellen.

Vanwege het coronavirus zijn de eerste acht races voor het seizoen 2020 al afgelast. Daarom is er besloten om de nieuwe reglementen een jaar later te introduceren in 2022. Je zou denken dat teams nu door kunnen werken aan deze nieuwe auto's, maar dat klopt niet helemaal.

Auto, Motor und Sport meldt dat teams vanaf februari 2021 pas aan de slag kunnen gaan. Tot dan mag er niet aan het nieuwe concept gewerkt worden in de windtunnel.

 

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden