Technische problemen voor Tom Coronel in WTCR

door Tim Koenders
Tom-Coronel-

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Tom Coronel terug op zijn weekend in de WTCR. Het was zeker niet het beste weekend voor Coronel. In de eerste twee races had hij problemen met zijn auto waardoor hij de finish niet wist te halen. In de derde race wist Coronel een achtste plek te bemachtigen.

“We hebben gereden in Aragón in Spanje. Het was daar echt een ruig gebied midden in het landschap. Het was echt een mooie baan. Motorland Aragón voor mij de eerste keer maar wat zag het er mooi uit. De kwalificatie was eigenlijk dramatisch. We hadden twee pogingen, de eerste keer in verkeer en de tweede keer verremde ik mij. Hierdoor stonden we op een achttiende positie en het had wel P7 kunnen zijn.”

“Race één ging heel erg goed, gelijk naar plek elf opgerukt. Een mooi gevecht gehad, onder andere met de twee kampioenschapskandidaten. Uiteindelijk moest ik de auto parkeren want ik had een motorisch probleem. Het bleek een bout te zijn die was losgeraakt. De motor ziet dan dat er iets niet goed is en dan gaat die in het noodprogramma lopen. Ik moest de pits opzoeken en toen was het klaar. Race twee ook weer een goede start vanaf P18, ik zat zelfs op de bumper van mijn teamgenoot die vanaf de tiende plek was gestart. Tijdens de race brak er weer een andere bout af. Veel rookontwikkeling binnenin de auto en weer moest ik de auto parkeren.”

“In de derde race heb ik wel goede punten gepakt. Uiteindelijk ben ik achtste geworden, we dachten eerst negende. Een mooie race gereden met goede inhaalacties. De auto deed het weer helemaal want ik reed dezelfde tijden als de top vijf.”

De hele update van Tom Coronel is te horen op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen