Tegenvallend resultaat voor Tsunoda en Gasly beperkt de schade

SI202111190285_hires_jpeg_24bit_rgb

Bij de Grand Prix van Saoedi-Arabië kende het team van AlphaTauri een tegenvallend resultaat voor Yuki Tsunoda, maar teamgenoot Pierre Gasly wist de schade beperkt te houden. Tsunoda kwam als veertiende over de finish na een touché met Sebastian Vettel en Gasly werd uiteindelijk zesde. 

Yuki Tsunoda: 'Ik moet veel verbeteren'

Gedurende de race lag AlphaTauri-coureur Tsunoda een tijdje op koers om punten binnen te slepen voor het team. Na de tweede rode vlag had de Japanner namelijk een ijzersterke herstart, waardoor hij een poos op de achtste plek lag. Even later werd Tsunoda bestraft met een tijdstraf van vijf seconden omdat hij Sebastian Vettel toucheerde. "Naar mijn mening had Sebastian mij meer ruimte kunnen geven, maar ik had me ook iets meer kunnen terugtrekken", vertelde hij na afloop in een interview met Ziggo Sport. "Ik moet nog veel verbeteren."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

Pierre Gasly: 'We zijn uit de problemen gebleven'

Waar Tsunoda een teleurstellend resultaat boekte, was Gasly zeer tevreden met zijn race aangezien hij zes punten heeft bemachtigd. Hiermee heeft de Fransman zijn kwalificatiepositie geëvenaard en staat hij momenteel op honderd punten in het wereldkampioenschap.

Volgens Gasly was het een uitdagende dag. "Het was continu focussen, relaxen, focussen, relaxen met die rode vlaggen en alles wat er nog meer gebeurde, maar we zijn uit de problemen gebleven." Daarnaast was de Fransman opgetogen omdat het team goed heeft gewerkt. "We zijn erin geslaagd om alle kansen die we kregen te pakken en we hebben de juiste beslissingen gemaakt. Het was een goede dag."

Lees ook: Max Verstappen: "Ze verdienen niet één woord uit mijn mond"

Lees ook: Valtteri Bottas over P3: "Mentale en fysieke uitdaging"

Lees ook: Lewis Hamilton: "Begreep niet waarom Max heftig remde"

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen