Tegenvallend weekend voor VCARB: "Snelheid was nergens te bekennen"

vcarb auto canada ricciardo

Het was een lastige race voor beide VCARB-coureurs. Ze komen niet verder dan de 15e en 19e plek in Barcelona. Volgens Tsunoda komt het door een gebrek aan snelheid en het niet werken van de updates. Beide coureurs kijken snel vooruit naar Oostenrijk waar ze hopelijk sterker zullen zijn. 

Ook het team van VCARB had nieuwe updates meegenomen naar Barcelona, maar die lijken vooralsnog niet helemaal hun werk te doen. Beide coureurs zijn de race in de achterhoede geëindigd en volgens Ricciardo zat er ook niet veel meer in. "De updates werken niet helemaal zoals we hadden verwacht. In bepaalde bochten krijgen we niet helemaal de extra snelheid die we zochten", aldus Ricciardo bij F1.com. Volgens Tsunoda was de snelheid nergens te zoeken en voelde de auto niet goed aan. Toch was het zeker niet allemaal negatief volgens Ricciardo. "We hadden een prima race die we goed konden managen. Uiteraard zijn we niet blij met P15, maar ik heb het gevoel dat we het gemaximaliseerd hebben."

Beide coureurs laten weten dat ze samen met het team gaan kijken naar het nieuwe updatepakket. "We moeten het gaan analyseren, zodat we de volgende keer sterker kunnen terugkomen", zegt Tsunoda na afloop. Het team van VCARB moet hard aan de slag om de updates wel te laten werken. "We kunnen een aantal goede punten meenemen naar de komende weekends, maar ook zeker nog een aantal dingen waar we aan kunnen werken. Gedurende de race heb ik veel feedback verzameld en die ga ik nu aan het team geven."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Visa Cash App RB F1 Team (@visacashapprb)

In de buurt van Yuki Tsunoda

De onderlinge battle tussen Tsunoda en Ricciardo is in volle gang. Momenteel laat Tsunoda nog altijd zien dat hij de snelste in het team is, maar Ricciardo zat er dit weekend niet ver vanaf. "Ik had een goede kwalificatie en zat niet ver van Yuki. De auto was ook in balans tijdens de kwalificatie. We hebben beiden goed werk geleverd tijdens de race, maar we konden gewoon niet meer doen. Op dit moment missen we over het algemeen gewoon snelheid." Door de soms tegenvallende resultaten van Ricciardo, wordt er al langere tijd gespeculeerd over zijn toekomst. De Australiër heeft op dit moment een contract tot het einde van 2024.

Lees ook: Race Gemist: GP Spanje

Lees ook: Alpine-coureurs blij na dubbele puntenfinish in Spanje: "Beste race van het seizoen"

Lees ook: Lewis Hamilton is weer terug op het podium

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden