Teleurgestelde Sainz: "Ging verschrikkelijk mis bij de pitstop"

M238525

De Spanjaard Carlos Sainz zal dit raceweekend het liefst zo snel mogelijk vergeten. Hij had een goede pace toen hij de pits in ging voor een nieuw setje banden. Daar ging het mis en Sainz verloor enorm veel tijd. "Ik ben erg teleurgesteld", zegt de Spanjaard tegen Ziggo Sport.

"Er was geen schade, ik kon Vettel nog ontwijken", vertelt Sainz over de start van de race. Vlak na de start kwam Vettel in de problemen en de Duitser reed Sainz daardoor bijna van de baan af. "We gingen goed op de harde band. Toen kwam de pitstop en daar ging het mis."

https://twitter.com/McLarenF1/status/1292458433304842240

"Er ging iets verschrikkelijk mis. Ik weet niet precies wat", legt een gefrustreerde Sainz uit. "De pitstop heeft me min of meer de race gekost. Ik wil het niet zo zeggen, want het was een mechanisch falen tijdens de pitstop en niet een menselijke fout." Het is duidelijk dat Sainz er best ziek van is dat de race vandaag niet zo ging als hij gehoopt had. "Ik ben er moe van dat dit soort dingen gebeuren. Vandaag was het makkelijk om punten te halen dus ik ben erg teleurgesteld."

Lees ook: Norris: “Geen makkelijke race en ook niet erg leuk”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden