Ten Voorde behoudt koppositie in virtuele Porsche Supercup

19 apr 2020 door Tim Koenders
Porsche-supercup-virtual-edition-Larry-ten-Voorde

Dit weekend werd er voor de tweede keer in de virtuele Porsche Supercup gereden. Larry ten Voorde stond gedeeltelijk aan de leiding voorafgaand aan de races van dit weekend. En na afloop van de races van dit weekend is dit nog steeds het geval.

De virtuele Porsche Supercup is een evenement die gedurende vier weekenden plaatsvindt. Ieder weekend worden er twee races verreden op een circuit. Na de eerste twee races op het circuit van Barcelona stonden Larry ten Voorde en Ayhancan Güven op een gedeelde eerste plaats. Dit weekend stonden er twee races op het circuit van Silverstone op het programma.

In de eerste race was het Güven die vanaf pole position mocht starten. Maar al bij de start van de wedstrijd moest hij Ten Voorde aan zich voorbij laten gaan. Ten Voorde lag de gehele race aan de leiding van de wedstrijd maar in de slotfase wist Güven het gat te dichten. In het laatste gedeelte van de race ging het tussen Güven en Ten Voorde. De twee coureurs raakten elkaar en het was de Turkse Güven die er met de overwinning vandoor ging. Ten Voorde kwam als tweede over de streep.

In de tweede race op Silverstone ging het weer tussen dezelfde mannen. Güven en Ten Voorde reden samen weg van het veld. Toen er in de slotfase van de wedstrijd een auto op een rondje moest worden gezet werd duidelijk wie de race zou gaan winnen. De auto spinde en Ten Voorde en Güven moesten een kant kiezen om de auto te kunnen ontwijken: Güven koos links, Ten Voorde rechts. Rechts bleek de snellere keuze en zo was het de Nederlander die de tweede wedstrijd van de avond op zijn naam mocht schrijven.

Voor de stand in het kampioenschap betekent dit dat Ten Voorde en Güven nog steeds samen aan de leiding gaan. Het virtuele kampioenschap is nu halverwege. Volgende week staan er twee races op Spa-Francorchamps op het programma.

19 apr 2020 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen