Ten Voorde: 'Heel gaaf eerste podium voor het team'

porsche-122486

Larry ten Voorde blikt voor Grand Prix Radio terug op de tweede Porsche Mobil 1 Supercup. De Nederlander werd derde achter Ayhancan Güven en winnaar Dylan Pereira. De derde plek van Ten Voorde was het eerste podiumresultaat voor het GP Elite team. 

De tweede ronde van de Porsche Supercup werd, net als de eerste ronde, verreden op de Red Bull Ring in Oostenrijk. "Het weekend ging echt goed, maar er zaten natuurlijk ook verbeterpunten bij. In de training heb ik goede tijden kunnen neerzetten", verteld de coureur uit Twente. "Uiteindelijk in de kwalificatie heb ik met de eerste set P2 neer kunnen zetten. De auto was erg goed, alleen met de tweede set kwam het er niet uit."

Ten Voorde startte de race als vijfde achter zijn teamgenoot Max van Splunteren. De Nederlandse rookie behaalde met de vierde plek zijn beste kwalificatieresultaat tot nu toe. "Erg goed van mijn teamgenoot Max van Splunteren dat hij vierde werd in de kwalificatie", vertelt Ten Voorde. "Er was natuurlijk nog een race te rijden. Ik kwam goed weg bij de start en kon me mooi positioneren voor bocht 2 en zo naar P3 rijden. Ik heb nog geprobeerd om P2 te bemachtigen, alleen reden we zo dicht op elkaar dat het wachten was op een foutje van de ander."

Eerste podium

Dat foutje kwam niet dus werd het uiteindelijk een derde plek voor Ten Voorde. "Ik heb goede punten gepakt voor het kampioenschap. Het is natuurlijk ook heel gaaf voor het team. Het eerste officiële podium voor het nieuwe team GP Elite", vertelt Ten Voorde enthousiast.  Max van Splunteren werd uiteindelijk negende.

Komend weekend wordt de derde ronde in de Porsche Supercup verreden op de Hungaroring. De hele terugblik van Ten Voorde is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Van Lagen over Porsche Supercup: ‘Was een moeizaam weekend’

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen