Ten Voorde 3 keer op het podium in Porsche Carrera Cup

IMG_2404

Larry ten Voorde mag dan wel het Porsche Supercup kampioenschap hebben gewonnen, dat betekent niet dat hij een break neemt van het racen. Onlangs reed de Twentenaar al op Le Mans en afgelopen weekend deed hij mee in de Duitse Porsche Carrera Cup. Op de Sachsenring stond hij drie keer op het podium stond, waarvan één maal op het hoogste treetje.

'Een erg druk weekend met een extra vrije training, drie kwalificaties en drie races.' Zo begint Ten Voorde. 'Race 1 was op zich heel goed, we konden in het begin 2 seconden wegrijden. Helaas maakten we later een calculatiefout bij het berekenen van de bandenspanning waardoor ik veel tijd verloor en een groot gevecht moest aangaan om de eerste plek en later de tweede plek te behouden.'

GettyImages-1278483248-807x520-1-700x451
zie helemaal linksboven de auto van regerend kampioen Kyle Busch, die na deze crash zijn race moest staken

De tweede race was wel voor Ten Voorde, die in deze wedstrijd geen problemen ondervond. In de derde en laatste race moest de Supercup kampioen vanaf de tweede positie starten, hij won geen plekken, maar verloor ook geen posities en dus was het wederom het tweede treetje op het podium voor de Enschedeër. De volgende race van Larry ten Voorde is wederom in de Carrera Cup, op de Red Bull Ring. 'We hebben veel werk te doen, ik kan zeker nog een aantal dingen finetunen. De speed was goed maar we hebben de 'sweetspot' nog niet gevonden.' Zo sluit Ten Voorde af.

De hele audio update van Larry ten Voorde is te beluisteren op Grand Prix Radio.

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden