Ten Voorde: "Was een waanzinnig weekend!"

IMG_20210628_154316_277

Larry ten Voorde beleefde een heerlijk weekend in de Porsche Mobil 1 Supercup. De Nederlander domineerde het hele weekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk en ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Voor Grand Prix Radio blikt Ten Voorde terug op zijn raceweekend.

De tweede ronde van de Porsche Mobil 1 Supercup werd verreden in Spielberg, Oostenrijk op de Red Bull Ring. "Het was een waanzinnig weekend!", vertelt Ten Voorde. De coureur zette in de vrije training de tweede tijd neer en wist tijdens de kwalificatie zelfs pole position te pakken. Met een goede uitgangspositie begon de Nederlander aan de race.

Larry ten Voorde / Porsche Supercup / Oostenrijk / Red Bull Ring / 2021
Foto: Porsche Supercup

"De race heb ik gewonnen met 1,8 seconden voorsprong op de nummer twee." Met deze overwinning pakt Ten Voorde weer goede punten voor het team. Daarnaast had de Nederlander nog een appeltje te schillen met de baan in Oostenrijk. "Het was toch wel een zeer emotionele winst omdat we hier wel moeilijke dagen hebben gekend. Zowel in de Duitse Carrera Cup als in de Supercup vorig jaar", legt Ten Voorde uit.

'Stonden er als team mega goed bij'

"Ik heb nu laten zien dat we hier ook sterk zijn en dat is mega gaaf. Niet alleen ik, ook Max (van Splunteren red.) ,mijn teamgenoot, heeft het mega goed gedaan. We stonden er als team mega goed bij." Begin juli zal Ten Voorde weer in actie komen op de Red Bull Ring tijdens de derde ronde van de Porsche Supercup.

De hele update van Larry ten Voorde is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Oostenrijk

Lees ook: Van Splunteren na P5: “Gevoel in auto was gewoon goed”

Lees ook: Zhou maakt F1-debuut in VT1 GP van Oostenrijk

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen