Ten Voorde wint en kroont zich tot Porsche Supercup kampioen

06 sep 2020 door Hidde Wissels
AP-1YWUSGGUS2111_news

Larry ten Voorde is de nieuwe Porsche Supercup kampioen. De Nederlander won de race op Monza, terwijl zijn concurrent Dylan Pereira niet verder kwam dan de vierde plaats.

Larry ten Voorde begon zijn jacht op het kampioenschap vanaf de best mogelijk uitgangspositie. De Nederlander had zich op pole gekwalificeerd, terwijl zijn concurrent Dylan Pereira als vierde startte. Ten Voorde zou bij een overwinning, ongeacht het resultaat van de Luxemburger, kampioen worden. 

Ten Voorde kende een goede start en hield ondanks een aanval van Latorre in de eerste bocht de koppositie. Achteraan het veld ging het flink mis. Philipp Sager werd aangetikt en belandde hard in de muur. De safety car ving het veld op, zodat de beschadigde Porsche van de baan verwijderd kon worden.

Bij de herstart pareerde Ten Voorde een aanval van Latorre. De safety car moest echter meteen opnieuw de baan opkomen, dit keer vanwege een harde crash van Herman in de eerste Lesmo. Bij de tweede herstart sloeg Ten Voorde meteen een belangrijk gaatje naar zijn concurrenten. De GP Elite-coureur was daarna de snelste man op de baan en had Latorre en Köhler achter zich als belangrijke buffer richting Pereira. 

De overwinning van Ten Voorde kwam geen enkel moment in gevaar. De Nederlander kwam met twee seconde voorsprong als eerste over de finish en kroonde zich daarmee tot Porsche Supercup kampioen. Ten Voorde is na Patrick Huisman en Jeroen Bleekemolen de derde Nederlander die Porsche Supercup kampioen wordt.

Latorre eindigde de race als tweede, voor Köhler. Pereira, de leider in het kampioenschap voorafgaand aan de race in Monza, werd vierde. Max van Splunteren won ondanks een 15e plaats het rookie kampioenschap.

06 sep 2020 door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen