Terugblik Haas: Een teleurstellend seizoen

door Tim Koenders
Premium update
Haas-Austin-2023
Premium update

Haas eindigde als tiende in het constructeurskampioenschap van 2023. Grand Prix Radio kijkt terug op de hoogte- en dieptepunten van het seizoen van Haas.

Het team van Haas kan terugkijken op een zeer teleurstellend jaar. Na een achtste plaats te hebben gehaald in het constructeurskampioenschap van 2022 eindigde het team in 2023 als laatste. Slechts tijdens vijf raceweekenden ging het kleine team met punten naar huis. Drie van die vijf keer pakte het team één punt. Tijdens de kwalificatie kon één van de Haas-coureurs nog wel eens bij de eerste tien coureurs komen. Tijdens de races zakten Hülkenberg en Magnussen vaak snel terug mede doordat de banden te veel sleten. De meeste punten die het team wist te pakken waren tijdens de eerste races van het seizoen. Sinds de Grand Prix van Groot-Brittannië wist het team nog maar één punt te pakken.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden