Terugblik seizoen Mclaren: Een moeizame start, maar sterke afsluiting

door Shakyra van den Heuvel
Premium update
McLaren Lando Norris Saudi Arabia
Premium update

Na een moeizame start van het seizoen, weet McLaren het seizoen sterk af te sluiten met een vierde plaats in het kampioenschap. Door goede updates mee te brengen gedurende het seizoen, moesten de concurrenten rekening gaan houden met hen. Grand Prix Radio zet het seizoen van McLaren even op een rijtje. 

Op het begin van het seizoen was het voor het team van McLaren zeker niet vanzelfsprekend dat zij punten zouden halen tijdens de race. De eerste twee races in Bahrein en Saudi-Arabië waren ze ver verwijdert van de punten. In de thuisrace van Oscar Piastri, in Australië, wisten beide coureurs hun eerste punten van het seizoen te behalen. Naarmate het seizoen vorderde wisten ze steeds vaker binnen te punten te eindigen, maar er moest heel hard voor gewerkt worden en daarnaast moesten ze ook veel geluk hebben. In Silverstone kwamen de eerste updates op de auto en dat was gelijk te zien in de resultaten. Lando Norris mocht naar het podium voor P2 en ook Piastri eindigde op P4. Tijdens de Grand Prix van Singapore kwamen er nog meer updates en sindsdien moesten de concurrenten zoals Ferrari en Mercedes toch echt rekening gaan houden met het team uit Woking. Uiteindelijk wisten ze het seizoen af te sluiten met een mooie vierde plek in het constructeurskampioenschap. Lando Norris eindigde op P6 en Oscar Piastri op P9. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden