Terugkeer Aston Martin in Formule 1 bevestigd

01 apr 2020
jannis-lucas-4rfQjLlRy8Q-unsplash

De aandeelhouders van Aston Martin hebben het Formule 1-project definitief goedgekeurd. Daarmee verdwijnt Racing Point in 2021 van de grid en gaat het team als Aston Martin F1 Team verder. Het Britse merk keert daarmee na meer dan 60 jaar terug in de Formule 1.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering van maandag 30 maart gingen de aandeelhouders akkoord met een fundraising van 536 miljoen Britse Pond, waaronder een kapitaalinjectie van 260 miljoen Pond door Yew Tree Consortium, een groep van investeerders onder leiding van Lawrence Stroll. De Canadees werd meteen benoemd tot Executive Chairman van Aston Martin. Het Formule 1 team zal blijven opereren vanuit de huidige Racing Point fabriek in Silverstone.

Volgens Aston Martin past de terugkeer als fabrieksteam in de koningsklasse van de autosport bij de ambities om het merk wereldwijd verder onder de aandacht te brengen. Het merk verwacht daarnaast de innovaties uit de sport en de techniek die wordt gebruikt in de Formule 1 bolides te kunnen gebruiken in de straatauto’s.

Lawrence Stroll: “Een merk met de historie van Aston Martin hoort mee te doen op het hoogste niveau. Aston Martin is al succesvol in diverse andere raceklassen en we hebben nu de mogelijkheid om een fabrieksteam in de Formule 1 te starten. Met de mondiale aandacht voor de Formule 1 is het een perfect platform om ons merk onder de aandacht te brengen in de belangrijkste markten.” 

Volgens Stroll heeft het coronavirus nog geen impact op de plannen van het team: “Alhoewel we gefrustreerd zijn dat we niet kunnen racen, blijven ook wij in de strijd tegen het virus thuis. We maken daarbij gebruik van videocommunicatie om onze plannen voor 2021 en 2022 verder te brengen. Ik heb voor het Formule 1-project een langetermijnvisie en dit is slechts een tijdelijke pauze in dit avontuur.”

Racing Point is een van de teams die meewerkt aan Project Pitlane met als doel om beademingsapparatuur voor de zorg te produceren. Eerder deze week werd al bekend dat de apparatuur die ontwikkeld is door Mercedes inmiddels is goedgekeurd en gebruikt kan worden in de Britse ziekenhuizen.

01 apr 2020

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen