Test Abu Dhabi: Wie krijgt het laatste stoeltje voor 2019?

Dc_RMZyWsAAF0ya

Lance Stroll maakt morgen tijdens de bandentests in Abu Dhabi dan eindelijk zijn debuut voor Racing Point Force India, het team dat afgelopen augustus van de ondergang werd gered door de vader van de Canadese coureur.  

Alom werd aangenomen dat Stroll al tijdens het afgelopen Formule 1-seizoen zijn stoeltje bij Williams zou inruilen voor dat van Racing Point, maar de 20-jarige coureur bleef Williams trouw en dat gaf Esteban Ocon de kans het seizoen uit te rijden bij Racing Point. 

Het aanstaande vertrek van Stroll naar Racing Point maakt de weg vrij voor Formule 2-kampioen George Russell om bij Williams in te stappen, terwijl er voor Ocon een plaats is weggelegd als reserverijder bij Mercedes. 

Door deze wisselingen is er nog één vrij stoeltje in de Formule 1: dat van Brendon Hartley bij Toro Rosso. De Nieuw-Zeelander heeft weliswaar een doorlopend contract bij het Red Bull-juniorteam, maar het heeft er alle schijn van dat hij vervangen gaat worden. Formule 2-coureur Alexander Albon zou een gegadigde zijn, maar Toro Rosso heeft inmiddels aangekondigd dat Sean Gelael morgen in Abu Dhabi de STR13 zal testen. De Indonesiër reed dit seizoen ook Formuele 2, hij werd vijftiende in het eindklassement. 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen