Theo Pourchaire maakt overstap naar Super Formula

door Zus Veldkamp
theo pourchaire 2023 alfa romeo

Theo Pourchaire maakt de overstap naar de Japanse Super Formula. De Fransman is dit seizoen de Formule 2 kampioen geworden en maakt vanwege zijn kampioenschap de overstap. Hij zal dit gaan combineren met zijn reserverijder-rol, die hij momenteel bij Sauber vervult. 

Theo Pourchaire, de recente Formule 2 kampioen, maakt de overstap naar de Japanse Super Formula. Omdat de Fransman het kampioenschap van de Formule 2 gewonnen heeft moet hij gedwongen in een andere klasse rijden. Vanwege gebrek aan stoeltjes in de Formule 1, gaat hij nu in de Japanse Super Formula rijden. Hij zal dit combineren met zijn rol als reserverijder bij Sauber. Liam Lawson heeft afgelopen jaar ook in de Super Formula gereden. 

Overstap Theo Pourchaire naar Japanse Super Formula

Pourchaire reed voor de Formule 2 bij het team van ART Grand Prix. In de Japanse Super Formula zal hij gaan rijden voor het team van Team Impul. Pourchaire is het team dankbaar voor een kans in de Super Formula. Hij ziet deze kans als een nieuw avontuur. "Ik kan eindelijk aankondigen dat ik in 2024 voor het team van Team Impul zal gaan racen in de Japanse Super Formula. Ik kan niet wachten om terug te keren naar Japan en ben er klaar voor om aan dit nieuwe avontuur te beginnen", laat Pourchaire weten via een bericht op sociale media. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Théo Pourchaire (@theopourchaire21)

Geen plek in de Formule 1

Al drie jaar op rij schuift de Formule 2 kampioen niet door naar de Formule 1. Dat geldt nu ook voor Pourchaire. Ondanks dat hij nu niet in de Formule 1 rijdt ziet hij de Super Formula als een kans om door te schuiven. Zo neemt hij een voorbeeld aan Oscar Piastri die, na een jaar aan de zijlijn te hebben gestaan, nu bij McLaren rijdt. "Als ik in de Formule 1 wil rijden zal ik mij moeten bewijzen in andere raceklasses. Een jaar lang aan de zijlijn moeten staan is lastig, maar de Formule 1 moet haalbaar zijn. Neem een voorbeeld aan Oscar Piastri. Hij heeft een jaar aan de zijlijn gestaan en heeft nu een plek in de Formule 1. Ik hoop dat ik mij daarbij aan kan sluiten."

Lees ook: Terugblik Alpine: Podiums en uitvalbeurten

Lees ook: Robert van Overdijk in F1 aan Tafel: 90% kans dat Madrid op F1-kalender komt

Lees ook: F1 aan Tafel: Een nieuw circuit op de kalender

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden