Thijmen Nabuurs pakt podium in GT4 European Series

Thijmen-Nabuurs-podium

Thijmen Nabuurs stond afgelopen weekend op het podium in Zandvoort in de GT4 European Series. Algemeen werd hij met zijn teamgenoot vierde maar in de Silver Cup was dit genoeg voor een derde plaats. Een knappe prestatie aangezien het team weinig heeft kunnen testen in de trainingen.

Afgelopen weekend kwam Thijmen Nabuurs in actie in de GT4 European Series op Zandvoort. Het weekend begon niet goed voor het team. Er waren technische problemen met de auto waardoor ze in de testsessies nauwelijks hebben kunnen rijden. “Ik ben de kwalificatie ingegaan met ongeveer tien rondjes in alle vrije trainingen, gelukkig ken ik het circuit goed.” Uiteindelijk kwalificeerde Nabuurs zich als derde. “Pole had erin gezeten maar ik maakte een klein foutje.”

Nabuurs liet aan Grand Prix Radio weten geen goede start te hebben gehad in de eerste race. “Ik verloor drie plekjes waarvan ik er één direct weer goed kon maken.” De snelheid in de race zat er ook goed in, hierdoor kon Nabuurs de andere twee posities ook snel weer terugpakken. De race werd nog even onderbroken door een rode vlag. Uiteindelijk heeft de teamgenoot van Nabuurs de auto binnengebracht op een vierde plaats algemeen en op een derde plaats in de Silver Cup. De tweede race van het weekend verliep niet zoals gehoopt. Zijn teamgenoot reed schade en de auto functioneerde niet meer zoals het hoort. “We moesten de auto gewoon thuisbrengen en hopen op wat punten, dat is helaas niet gelukt.”

De hele update van Thijmen Nabuurs is te horen op Grand Prix Radio.

Thijmen Nabuurs / Zandvoort / European GT4 / 2021
Foto: Thijmen Nabuurs

Lees ook: Lucas di Grassi wint E-Prix van Puebla na diskwalificatie Wehrlein

Lees ook: Palou wint IndyCar-race Road America na drama Newgarden

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Stiermarken

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen