Ticktum wint Formule 2 sprintrace op Silverstone

door Tim Koenders
AP-24TCUUZ8H1W11_news

Zojuist is de sprintrace in de Formule 2 verreden en Ticktum heeft de overwinning weten te bemachtigen. Op de tweede plaats is Lundgaard geëindigd en Deletraz mag ook mee naar het podium.

Dan Ticktum mocht de sprintrace vanaf poleposition aanvangen. MP Motorsport coureur Felipe Drugovich startte de race vanaf P2 nadat hij gisteren zijn poleposition niet kon verzilveren. Ticktum was goed weg en wist de leiding te behouden. Drugovich verloor in de eerste ronde al twee posities. Bij de eerste rem zone is het eerste contact van de wedstrijd een feit. Tsunoda wordt in de rondte getikt en ligt uit de wedstrijd, Callum Ilott krijgt hiervoor een 5 seconden tijdstraf. Lundgaard had de beste start, hij wist drie plaatsen te winnen en rijdt op P2.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1289854111307968513

In de achtste ronde van de wedstrijd plaatst Zhou een geweldige inhaalactie. Hij weet op de Hangar Straight zowel Mazepin als Drugovich in te halen. De Chinees ligt hierdoor op P5. Drugovich verliest steeds meer plaatsen, hij rijdt na negen rondes op P7. Ondertussen zijn de verschillen bij de kop van het veld ruim een seconde. Halverwege de wedstrijd leidt Ticktum dus nog steeds de wedstrijd voor Lundgaard en Deletraz. De Brit heeft inmiddels zijn voorsprong weten te vergroten naar twee seconden op de nummer twee.

In de dertiende ronde weet Callum Ilott de derde plaats te bemachtigen. Hij weet voorbij te gaan aan Louis Deletraz. In dezelfde ronde weet hij ook P2 te pakken. Buitenom in Stowe haalt hij Lundgaard in. Op de baan ligt Ilott dus op P2 maar hij heeft nog een tijdstraf van 5 seconden achter zijn naam staan. Hij zal zijn voorsprong dus nog moeten vergroten.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1289858071922126848

Nadat Ilott goed bezig was spinde hij in de vijftiende ronde. De kansen op een mooi resultaat zijn verkeken. Lundgaard en Deletraz krijgen de verloren posities dus gewoon weer terug. Door de spin komt de safety car de baan op en moeten alle coureurs door de pitstraat. Lundgaard maakt de keuze om te stoppen voor nieuwe banden en valt hierdoor terug naar P5. Hij geeft P2 op voor een nieuw setje banden. Er zijn nog maar een aantal rondes te gaan.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1289858894731280384

De keuze van Lundgaard lijkt te werken aangezien hij bij de herstart meteen Mazepin te grazen heeft. Later pakt hij ook de derde plek af van Zhou. Met nog een halve ronde te gaan weet Lundgaard ook P2 te pakken. Ticktum heeft de hele race aan de leiding gelegen en hij weet in de laatste ronde Lundgaard op 3 tienden achter zich te houden. In de slotfase spinde ook Zhou nog waardoor hij zijn goede resultaat wel kon vergeten.

https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/1289863518192373760

Na een zeer spannende slotfase is het toch Dan Ticktum die de overwinning weet te pakken. Lundgaard verliest met de strategische keuze geen plaatsen en eindigt uiteindelijk op P2. Volgende week rijdt de Formule 2, net als de Formule 1, weer op Silverstone.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden