Tijdschema Grand Prix van Azerbeidzjan

door Julia Onclin
bakusaturday11-220271

Na de Grand Prix van Monaco, die in de krappe straten van het prinsdom verreden werd, is het nu alweer tijd voor het tweede stratencircuit van de kalender. Op het Baku City Circuit in Bakoe, Azerbeidzjan zal gevochten worden voor die felbegeerde kampioenschapspunten. Om ervoor te zorgen dat jij als echte racefan niks mist, heeft Grand Prix Radio alle belangrijke tijden voor je op een rijtje gezet!

De Grand Prix van Azerbeidzjan is er eentje waarbij je non-stop op het puntje van je stoel zit. Het stratencircuit van Bakoe doet soms nog krapper aan dan het circuit van Monaco en ruimte voor het maken van een foutje is er niet. Het zal een uitdaging worden voor de coureurs om hun bolides heel te houden.

Bakoe / Azerbeidzjan
Foto: Simon Galloway/PA Wire.

Max Verstappen, die door zijn overwinning in Monaco de leiding in het coureurskampioenschap van Lewis Hamilton overnam, heeft tot noch toe niet best gescoord in Bakoe. Met twee uitvalbeurten, een achtste plek en een vierde plek, hoopt de Red Bull-coureur het dit jaar beter te doen. "Het circuit is wel prima, maar om eerlijk te zijn niet echt een favoriet van mij", vertelde de Nederlander tegenover Motorsport. "Ik heb er nog nooit op het podium gestaan, dus het wordt tijd om dat te veranderen. We zullen zien hoe competitief we er zijn. Ik verwacht echter dat Mercedes er heel erg sterk terug zal keren."

Tijdschema Grand Prix Azerbeidzjan:

Vrijdag 4 juni
Eerste vrije training (VT1); 10.30 uur – 11.30 uur
Tweede vrije training (VT2); 14.00 uur – 15.00 uur

Zaterdag 5 juni
Derde vrije training (VT3); 11.00 uur – 12.00 uur
Kwalificatie; 14.00 uur – 15.00 uur

Zondag 6 juni
Race; 14.00 uur

Gedurende ieder Grand Prix-weekend is tijdens de kwalificatie en de race het commentaar van Olav Mol live te beluisteren op Grand Prix Radio. Ook houden we je via de website op de hoogte van het laatste nieuws.

Lees ook: Marko hoopt op tot nok toe gevulde tribunes Oostenrijk

Lees ook: Vasseur: “Late opheldering flexi-achtervleugel FIA jammer”

Lees ook: Toto Wolff waarschuwt voor protest Bakoe tegen Red Bull

door Julia Onclin

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden