Tijdschema Grand Prix van Frankrijk

02-france-friday7-175159

Na de Grand Prix van Azerbeidzjan, waarbij vooral het slotstuk van de race enorm veel spektakel opleverde, is het tijd voor een race die te boek staat als een stuk minder spectaculair. Op Circuit Paul Ricard vlakbij Le Castellet, Frankrijk zullen de coureurs elkaar het vuur aan de schenen leggen. Om ervoor te zorgen dat jij als echte racefan niks mist, heeft Grand Prix Radio alle belangrijke tijden voor je op een rijtje gezet!

De Grand Prix van Frankrijk is er een waar de echte racefans en de coureurs niet warm voor lopen. Er zijn veel lange rechte stukken en veel uitloopstroken, waardoor fouten niet afgestraft worden. Toch kan de race dit jaar een belangrijke rol gaan spelen in de strijd om het kampioenschap. De Grand Prix van Frankrijk maakt samen met de Grand Prix van Stiermarken en de Grand Prix van Oostenrijk namelijk deel uit van een triple header. Drie races in drie weken tijd betekent dat er erg veel punten te winnen, maar ook te verliezen zijn. Cruciale punten overigens, want de strijd om het kampioenschap is nog altijd enorm close en het gat tussen Max Verstappen op de eerste plek en Lewis Hamilton op de tweede plek is minimaal.

02-france-friday3-867197-700x467
Foto: Pirelli

Van de afgelopen jaren weten we dat Circuit Paul Ricard er een is die de Mercedes-bolides goed ligt. Zowel in 2018 als in 2019 won Lewis Hamilton de race. Max Verstappen daarentegen werd in 2018 nog tweede, maar kwam in 2019 niet verder dan een vierde plaats. Dit jaar kan alles zomaar anders zijn. Natuurlijk is de Mercedes nog steeds een enorm goede auto en moet je het Duitse team zeker niet onderschatten, maar Red Bull heeft ook stappen gezet. Het is te hopen dat de teams elkaar het vuur flink aan de schenen kunnen leggen in Frankrijk.

Tijdschema Grand Prix Frankrijk:

Vrijdag 18 juni
Eerste vrije training (VT1); 11.30 uur – 12.30 uur
Tweede vrije training (VT2); 15.00 uur – 16.00 uur

Zaterdag 19 juni
Derde vrije training (VT3); 12.00 uur – 13.00 uur
Kwalificatie; 15.00 uur – 16.00 uur

Zondag 20 juni
Race; 15.00 uur

Gedurende ieder Grand Prix-weekend is tijdens de kwalificatie en de race het commentaar van Olav Mol live te beluisteren op Grand Prix Radio. Ook houden we je via de website op de hoogte van het laatste nieuws.

Lees ook: COTA staat open voor twee grands prix

Lees ook: Red Bull past ontwikkelingsprogramma aan

Lees ook: Teambaas Simon Roberts verlaat Williams Racing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden