Tijdschema voor de Grand Prix van Amerika

SI201911040065_hires_jpeg_24bit_rgb

Het laatste gedeelte van het Formule 1-seizoen gaat in met de terugkeer van de Grand Prix van Amerika. Het belooft weer een geweldig raceweekend te worden dat voor ons in Nederland vooral 's avonds beleefd gaat worden. Om ervoor te zorgen dat jij als echte racefan niks mist, heeft Grand Prix Radio alle belangrijke tijden voor je op een rijtje gezet!

De Grand Prix van Turkije was de laatste race van het Europese gedeelte van het seizoen. Hoewel de regen voor de nodige actie op de baan zorgde, reed Max Verstappen met een bijna foutloze race naar de tweede plek, wat voor een voorsprong op Lewis Hamilton in het wereldkampioenschap zorgde. Teambaas van Mercedes Toto Wolff heeft aangekondigd dat Hamilton hoogstwaarschijnlijk nog een gridstraf moet incasseren omdat de motor onbetrouwbaar lijkt. Het is de vraag of dat al tijdens de Grand Prix van Amerika gaat gebeuren, aangezien het circuit goed gebouwd is voor de Mercedes-auto's.

Ook is het de vraag wat er met Valtteri Bottas gaat gebeuren. De Fin pakte, in Turkije, zijn eerste overwinning in 2021 en lijkt goed op dreef te zijn. Misschien zelfs zo gedreven dat hij weer voor de winst wil gaan in Austin. Ook teamgenoot van Verstappen, Sergio Pérez lijkt de juiste richting op te gaan en stond in Turkije naast de Nederlander op het podium. Wat kunnen de twee teamgenoten van de titelstrijders in Austin?

Grand Prix van Amerika / Austin / 2019
Foto: Pirelli (Steven Tee / LAT Images)

Tijdschema Grand Prix van Amerika:

Vrijdag 22 oktober
Eerste vrije training (VT1); 18.30 uur – 19.30 uur
Tweede vrije training (VT2); 22.00 uur – 23.00 uur

Zaterdag 23 oktober 
Derde vrije training (VT3); 20.00 uur – 21.00 uur
Kwalificatie; 23.00 uur – 00.00 uur

Zondag 24 oktober
Race; 21.00 uur

Gedurende ieder grand prix-weekend is tijdens de kwalificatie en de race het commentaar van Olav Mol live te beluisteren op Grand Prix Radio. Ook houden we je via de website op de hoogte van het laatste nieuws.

Lees ook: Droom komt uit voor Ricciardo: ritje in NASCAR-auto Earnhardt

Lees ook: Vettel: “F1 kan minder speciaal wordt door zoveel races”

Lees ook: Voorlopige Formule 1-kalender voor 2022 is bekend

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden