Tijdschema voor de Grand Prix van Rusland

Nico_Rosberg_Mercedes_AMG_F1_Grand_Prix_Rusland

De Grote van Prijs van Rusland wordt aanstaande zondag verreden. Het zal de zevende wedstrijd zijn die gehouden wordt in het Russische Sochi. Zie hier het tijdschema voor de race op het circuit gelegen in het Olympische park van 2014.

Mercedes zal vol zelfvertrouwen afreizen naar Sochi, het wist tot nu toe elke Grand Prix daar te winnen. Vaak wordt de naam van Valtteri Bottas genoemd als favoriet, aangezien hij altijd snel is in Rusland. Als er puur wordt gekeken naar de statistieken dan moet echter geconstateerd worden dat Lewis Hamilton de Koning van Sochi is, hij wist de Grand Prix namelijk al vier keer op zijn naam te schrijven.

Max Verstappen reist met een iets minder goed gevoel af naar Rusland. Hij gaf eerder al aan dat 'Sochi niet het beste circuit voor de Red Bull' is. Toch zal de Nederlander er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten, nu hem dat al twee keer is ontglipt in verband met motorproblemen.

Waar de tijdschema's lange tijd gelijk aan elkaar waren tijdens ieder Grand Prix weekend, is er nu een duidelijk verschil op te merken. De starttijden van de sessies zijn namelijk iedere keer een uur eerder dan tijdens het Europese seizoen, de race begint zelfs twee uur eerder dan gebruikelijk.

Vrijdag 25 september
Eerste vrije training (VT1); 10:00 – 11:30 uur
Tweede vrije training (VT2); 14:00 – 15:30 uur

Zaterdag 26 september
Derde vrije training (VT3); 11:00 – 12:00 uur
Kwalificatie; 14:00 – 15:00 uur

Zondag 27 september
Race; 13:10 – 15:10 uur

Zoals tijdens ieder Grand Prix-weekend is tijdens de kwalificatie en de race het commentaar van Olav Mol live te beluisteren op Grand Prix Radio. Ook houden we je via de website op de hoogte van het laatste nieuws.

 

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen