Tijdschema voor de Grand Prix van Sakhir

En_6OhIW4AA000X

Voor de een-na-laatste race van het seizoen blijft het Formule 1 circus in Bahrein. Let op: ondanks het feit dat de race op dezelfde locatie plaatsvindt, verschillen de starttijden van komend weekend van de starttijden van afgelopen weekend.

Ondanks het feit dat de F1-teams op een andere lay-out zullen rijden dan gewend in Bahrein, zal de aandacht toch ergens anders liggen. De crash van Romain Grosjean zal ongetwijfeld nog in de hoofden zitten van alle aanwezigen in de paddock.

Het ongeluk valt bovendien niet te ontkennen aangezien Grosjean ook vervangen zal worden. Om de Fransman in ieder geval een race rust te gunnen, zal reserve- en testrijder Pietro Fittipaldi zijn debuut maken. Hij is de kleinzoon van tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi.

De race mag dan opnieuw verreden worden in Bahrein, de tijdstippen zijn niet gelijk aan elkaar. Alle sessies starten twee tot drie uur later dan vorig weekend. Dat betekent dat de race op zondag volledig in het donker verreden zal worden, terwijl we vorig weekend nog te maken hadden met een 'twilight-race'.

Vrijdag 4 december
Eerste vrije training (VT1); 14:30 – 16:00 uur
Tweede vrije training (VT2); 18:30 – 20:00 uur

Zaterdag 5 december
Derde vrije training (VT3); 15:00 – 16:00 uur
Kwalificatie; 18:00 – 19:00 uur

Zondag 6 december
Race; 18:10 uur

Zoals tijdens ieder Grand Prix-weekend is tijdens de kwalificatie en de race het commentaar van Olav Mol live te beluisteren op Grand Prix Radio. Ook houden we je via de website op de hoogte van het laatste nieuws.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen