Tijdschema voor de Grand Prix van Turkije

door Coen Versteeg
2-istanbul-friday

Na een weekje rust staat de volgende race alweer op de planning: de Grand Prix van Turkije. Vorig jaar werd de race een heus spektakel op de natte en gladde baan in Istanboel. Weet Lewis Hamilton net als vorig jaar te winnen en zijn voorsprong in het kampioenschap uit te bouwen? Om ervoor te zorgen dat jij als echte racefan niks mist, heeft Grand Prix Radio alle belangrijke tijden voor je op een rijtje gezet!

Na acht jaar afwezigheid kwam de Grand Prix van Turkije vorig jaar als vervanger weer terug op de kalender. Door het nieuwe asfalt was er geen grip en leek het bijna op schaatsen voor de coureurs. Om zo'n soortgelijke situatie te voorkomen heeft het asfalt een behandeling gekregen. Door de gladde en natte condities was het wel een knotsgek weekend. Zo pakte Lance Stroll pole position en liet Lewis Hamilton zien dat hij één van de beste coureurs aller tijden is in deze situatie.

Hoewel het asfalt minder glad zou moeten zijn dan vorig jaar, kan het zomaar toch weer glibberen en glijden worden. Voorlopig wordt er namelijk voor het hele weekend regen voorspeld. Of het echt gaat regen is de vraag, maar we kunnen zeker een mooi en spannend raceweekend verwachten.

Een foto van Lewis Hamilton
(c) Mercedes AMG Petronas F1 / LAT Images

Tijdschema Grand Prix van Turkije

Vrijdag 8 oktober
Eerste vrije training (VT1); 10.30 uur – 11.30 uur
Tweede vrije training (VT2); 14.00 uur – 15.00 uur

Zaterdag 9 oktober
Derde vrije training (VT3); 11.00 uur – 12.00 uur
Kwalificatie; 14.00 uur – 15.00 uur

Zondag 10 oktober
Race; 14.00 uur

Gedurende ieder grand prix-weekend is tijdens de kwalificatie en de race het commentaar van Olav Mol live te beluisteren op Grand Prix Radio. Ook houden we je via de website op de hoogte van het laatste nieuws.

Lees ook: Alex Albon: “Toekijken was een marteling”

Lees ook: Asfalt Istanbul Park behandeld om griplevels te verbeteren

Lees ook: Gasly: “AlphaTauri moet stoppen met maken onnodige fouten”

door Coen Versteeg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden