Tim Coronel: “Dit was weer een echte Dakar”

16 jan 2021
615EEB07-AD5B-48A5-A672-D41152F03834

De etappe van de Dakar Rally zit er op en de gebroeders Coronel wisten de finish als 40e te halen. In het algemeen klassement wisten de mannen met startnummer 347 als 26e te eindigen. Dit is het beste resultaat voor de tweeling ooit samen in de Dakar.

Na de finish hebben wij Tim nog gesproken en hij vertelde het volgende:

“Lekker dat wij zijn gefinisht. Het was eigenlijk na een kilometer al raak. We zaten vast in het modderige zand, dus we mochten meteen gaan graven.”

Eenmaal uit het zand wisten de broers weer lekker door te knallen. Dit ging lang goed totdat de gaskabel bleef haken en dus vast zat. Hiervoor moesten de mannen telkens uitstappen om het te repareren. Gelukkig was dit een van de weinige technische problemen van dit jaar.

Aan het einde was het ontzettend zwaar: “de vrachtwagens voor ons hadden het hele pad al kapot gereden. Dit kwam mede doordat het geregend had. Hierdoor moesten wij gaan gokken en voor dat we het wisten stond de Beast weer vast.”

“Toch hebben we erg gelachen, het was een mooie stage. Het was weer een echte Dakar.“

Ondanks de weinige technische problemen snakt Tim toch meer naar snelheid. Het doel is toch om de 180 km per uur aan te tikken om echt mee te doen.

“Tijd voor een nieuwe uitdaging”, aldus Tim.

16 jan 2021

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen