Tim Coronel: “Een volle werkdag in de auto en ik heb nog gezweet ook”

Tim-Coronel-Dakar-donderdag

De voorlaatste dag van Dakar 2021 was een echte Dakardag volgens Tim Coronel. De gebroeders met startnummer 347 eindigden de elfde etappe als 28e. Voor het algemeen klassement doet het duo hiermee goede zaken, ze klimmen namelijk naar de 25e plaats.

Ondanks het harde werken, was de elfde etappe van Dakar echt genieten volgens Tim Coronel. “We zijn door mooie valleien gereden, daarna weer door duinpartijen. Echt, het was prachtig”, concludeert hij na afloop. Toch bevatte deze stage een aantal lastige duinen. Van tevoren werd verteld dat de duinen van level drie zouden zijn en dat is het moeilijkste. Toch vond Coronel het wel meevallen. “Ik heb ze wel eens moeilijker gehad”, vertelt hij.

Na afloop van de tiende etappe gisteren, vertelde Coronel al dat hij kansen zag voor de stage van vandaag. De reden die hij hiervoor gaf, was de grote hoeveelheid zand bij deze stage. Dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. “Onze auto is echt uniek in de duinen”, licht hij toe. “We hebben natuurlijk banden met hele mooie wangen. Als je die af laat lopen, dan surf je heel soepel door het zand. The Beast gaf geen krimp en dat terwijl ik hem best wel de sporen heb gegeven. Ik kan in de spiegel kijken en zeggen dat ik alles eruit heb gehaald.”

“De laatste drie dagen merk je dat het echt weer een etappe wordt. Iedereen probeert elkaar echt in het gedrang te brengen qua tijd”, vertelt Coronel. Vrijdag is de laatste etappe en het schijnt een lastige te worden. Maar dat schrikt de broers niet af. “Daar gaan we dan nog even lekker voor zitten.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen