Tim Coronel na Dakar stage 10: "Ons koppie erbij houden"

Coronol-Dakar-2021

De gebroeders Coronel hebben op woensdag de tiende Dakar-etappe als 38ste afgesloten. Ondanks bandenproblemen kan het duo tevreden zijn, want ze behouden hun plek in de top dertig van het algemeen klassement.

De ruim 300 kilometer lange etappe van Neom naar Al-Ula verliep niet vlekkeloos. "Vandaag moesten we een compromis sluiten’’, vertelt Coronel. "Het bandenaflaatsyteem (hiermee kan de bandenspanning verhoogd of verlaagd worden, red.) van de achterbanden deed het niet. Daardoor moesten we met een compromis van tussen de één en twee bar gaan rijden wat de kans op problemen op de stenen vergrootte. Uiteindelijk ging het daar ook fout, want we kregen een lekke band en moesten langzamer gaan rijden."

"We hebben wat tijd weggegeven, maar aan de andere kant was het een super mooie stage", zegt Coronel over etappe tien. "Gigantische stenen in het begin en daarna lekker snel." Nadat de problemen waren opgelost, voerde Coronel het tempo weer op. "Op dat snelle gedeelte hebben we volgens mij ook weer wat tijd goedgemaakt. Althans, dat is wat ik begreep van iedereen."

Coronel ziet kansen voor donderdag. "Het is een heftige etappe, dus moeten we ons koppie erbij houden. Ik heb begrepen dat er veel zand is. Dat ligt onze beast goed. Dat zag je de afgelopen tijd bij de stages waar zand was. Daar konden we echt klappen maken. Morgen dus lekker in de aanval, heerlijk."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen