Tim Coronel na stage 9 Dakar: “Echt een Dakar-dag”

Coronel-Dakar-2021

Team Coronel finishte dinsdag voor derde stage op rij op P25 in de Dakar-rally. Stage 9 van de Dakar-rally werd verreden over 579 kilometer. Ook in het algemene klassement staan Tim en Tom op de 25ste plaats. 

Lees HIER het volledige race verslag van stage 9

“Dit was echt zo’n Dakar-dag waar je alleen maar fouten kon maken", aldus Tim Coronel. "Je rijdt in het stof en dan moet je risico’s gaan nemen die je niet wilt nemen.” De Nederlanders zaten achter twee trucks en een auto. “We zaten gewoon vast, we merkten op de snelle stukken dat de mensen achter ons weer dichterbij kwamen. Maar daarna moesten ze weer afhaken of maakten ze weer fouten, wij hebben geen fouten gemaakt in ieder geval.”

Stofwolken
Door het vele stof was het navigeren moeilijk vertelde Tim, “Maar Tom heeft maar twee foutjes gemaakt die hij snel kon corrigeren dus we hebben daar geen tijd mee verloren.” Tom gaf zelf aan dat er veel stenen lagen en dat sommige delen van het parcours uitdagend waren. “We reden door een klif waar je net met de auto tussendoor kon, vrachtauto’s konden daar ook niet door heen en reden daar lekke banden.”
Tegen het einde van de stage zaten Tim en Tom nog steeds achter twee vrachtwagens waardoor er veel stof in de lucht hing en het moeilijk rijden en navigeren was. “Er hangt zoveel stof in de lucht omdat er geen wind is in die canyons en dan zie je niks. De zon scheen ook vol op de voorruit, we moesten soms echt dertig rijden waar we normaal honderdzestig rijden.”

Vooruitblik
Team Coronel staat momenteel op een zeer nette vijfentwintigste plaats. Volgens Tom kunnen zijn vanaf hier alleen nog maar kunnen verliezen. “Door slim te zijn kunnen we mensen inhalen, niet op snelheid. De snelheid die we nu rijden is ook ongeveer de plaats waar we nu zijn. De enige reden hoe we nu nog kunnen stijgen is door fouten voorin.”

Met nog drie stages te gaan is de eindstreep in zicht. Met 800 kilometer wordt de voorlaatste stage een zware. “Dan moet de auto snel zijn en dat is wel in ons nadeel. Ik hoorde dat er een paar teams in het donker gaan finishen dus de lampen liggen klaar.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen