Mercedes vraagt extra onderzoek na actie Verstappen in Brazilië

M288121

Het team van Mercedes heeft om extra onderzoek gevraagd tegen de beslissing van de stewards om Max Verstappen geen straf uit te delen voor zijn actie tijdens de Grand Prix van Brazilië. Titelconcurrenten Verstappen en Lewis Hamilton vlogen samen van het circuit in bocht 4. Mercedes beweert nu dat het Verstappen was die de zevenvoudig wereldkampioen van het circuit dwong. Naar aanleiding van nieuwe beelden heeft het Duitse team bevestigd de beslissing aan te vechten.

Verstappen had zondag een verdedigend moment dat veel kenners dubieus vonden. Velen vroegen zich af of de Red Bull Racing-coureur er alles aan deed om de bocht te halen of dat hij bewust wijd ging waardoor zijn concurrent van het circuit werd geforceerd. Vandaag verschenen onboard-beelden van Verstappen die vermoedelijk de reden waren voor Mercedes om de beslissing aan te vechten en om een extra beoordeling te vragen.

Beslissing terugdraaien een mogelijkheid

De onderstaande beelden zullen vermoedelijk gebruikt worden in het herzien van de beslissing. Deze beelden hadden de stewards tijdens de race niet ter beschikking toen het oordeel werd geveld om Verstappen niet te straffen. Naar aanleiding van deze beelden kan dat mogelijk worden teruggedraaid, mocht dat uit het onderzoek blijken.

Apex niet volledig gehaald

Op de nieuwe beelden is te zien hoe Verstappen in bocht 4 wel instuurt, maar niet volledig de apex probeert te halen. Daardoor schoot hij langs de bocht, waarna de Mercedes-coureur niet meer kon insturen. Wat niet duidelijk is, is of hij bewust die apex miste of dat hij de bocht niet kon halen wegens verlies aan downforce of gebrek aan grip op de versleten banden. Dit zijn allemaal zaken die meegenomen zullen worden bij het herziene onderzoek dat is aangevraagd.

Lees ook: Jeddah Corniche Circuit beschikbaar in Formule 1-game

Lees ook: Eindelijk compleet: de startgrid voor seizoen 2022

Lees ook: Giovinazzi naar Formule E bij team van Dragon Penske

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden