Toekomst Grand Prix Brazilië op losse schroeven

1920x1080-Startgrid-Interlagos-Sao-Paulo-GP-Brazilië

Het is nog maar de vraag of er ook na 2020 Formule 1-bolides in Brazilië zullen rijden. Het stadbestuur van São Paulo en de gemeenteraad liggen met elkaar in de clinch. Hierdoor is de toekomst van de Braziliaanse Grand Prix, na afloop van het huidige contract, allerminst verzekerd.

Het voortbestaan van de Formule 1-race in de Braziliaanse stad kan volgens het stadbestuur alleen worden gegarandeerd door het circuit Autodromo Jose Carlos Pace te privatiseren. Het plan krijgt echter nog niet het applaus van de gemeenteraad.

Privatiseren

Met de privatisering wil São Paulo de druk op de publieke lasten verlichten. De gemeenschap hoeft dan niet op te draaien voor de hoge kosten van de renovatie van het circuit, een heet hangijzer in de eerdere contractonderhandelingen met de Formule 1. Ook de bouw van woningen bij het circuit kunnen nog op weinig enthousiasme rekenen van de gemeenteraad.

Ondanks de scepsis blijft burgemeester Bruno Covas achter de plannen staan: "De race is belangrijk voor de stad. Het is in ieders belang die te behouden."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen