Toekomst Red Bull in Formule 1 nog steeds onzeker

AP-1T1ASDTWH1W11_news

Red Bull weet niet of het na 2020 actief in de Formule 1 zal zijn. Het Oostenrijkse team heeft nog een contract met de Formule 1 tot en met 2020. "Zolang er geen motorreglement of Concorde Agreement ligt, nemen we geen beslissing. Stoppen blijft een optie", laat Helmut Marko aan Autosport.com weten.

Red Bull denkt serieus na over zijn Formule 1-toekomst. Marko: “Stoppen is een optie. Maar iets anders doen ook, bijvoorbeeld een andere raceklasse. Met de Aston Martin Valkyrie kan Le Mans een optie zijn."

Ook als Red Bull actief in de Formule 1 blijft, dan is een andere raceklasse een optie voor het energiedrankjesmerk. "Als er een budgetlimiet komt in de Formule 1, zouden we mensen moeten ontslaan. Dat willen we niet, dus zouden we hen kunnen gebruiken in zulke projecten”, aldus Marko.

Het aanblijven van Red Bull in de Formule 1 is niet alleen afhankelijk van de nieuwe regels. Ook de prestaties met Honda als motorleverancier zal een belangrijke factor zijn. Marko liet al eerder weten dat wanneer successen uitblijven het team uit de Formule 1 stapt.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen